Värme och sol?

Det skulle inte vara fel med lite värme och sol känner jag, längtar lite till sommarn faktiskt. Men en av mina "sambos", Ellinor upplever detta i thailand just nu! Jag vill också! Jag var ju själv där för drygt ett år sen, och vill verkligen dit igen! Det blir vid ett senare skede antar jag:)
     

Bartenderkursen går bra men man kan absolut inte lata sig, till slutprovet ska vi kunna ca 80 drinkar utantill, plus all teori. Så jag måste verkligen planera dagarna bra framöver med plugg och jobb, men vi får väl hoppas att det går bra :)

Svenska föreningen och toalettpapper

I helgen var det allt för mycket testosteron i våran lägenhet, Erik hade finbesök av Funke och Robin medans Johanna och Ellinor var hemma i kga (eller Ellinor ska åka till thai en månad å sen komma tillbaka). Vi guida dom runt på lite olika sevärdigheter här i Oslo, bl.a. Akersbrygga å Karl Johan :P På lördagen var vi bjudna på fest hos Karin som bor på Svenska föreningen, det var väldigt roligt och ganska galet, kvället bestod bland annat av stripptease och massa annat. Men det var väldigt roligt och träffa Karin och Erika för det var så länge sen jag träffade dom.


       

Igår var Johanna och jag på bartenderkurs igen och prov på ett antal kapitet och drinkar igen, när vi sitter där kommer vi på att vi inte har något toapapper kvar hemma och det är  ju inte så bra, och vi kunde ju inte heller gå och köpa det eftersom bartender kursen slutar kl 23.00 och då har RIMI stängt..hmm. Men på bartenderskolan har dom ju massa toaletter, vi gick in och tog några meter toapapper.. haha tur att igen kom in då hade det varit en rolig syn kan jag tala om!

I söndags var jag så hurtig och gjorde hemlagat bröd, det var gottigottigt, måste bara ladda upp en bild så att ni får se :P



Ha det bra!

Screwdriver, Cuba Libre, Razer, Seabreeze...

Idag började dagen med tidig uppstigning och sedan till jobb. Jag har börjat laga espresso på kaffemaskinen nu, så nu börjar upplärningen närma sig sitt slut. Det känns skönt. Hela dagen har det varit strålande solsken och knasttrande snö, härligt! När jag kom hem möttes jag av mina roomies Erik och Ellinor, och på grund av det fina vädret bestämde vi oss för att besöka det välkända Holmenkollen. På grund av förseningar på samtliga linjer blev det lång väntan på T-banan, och hoppet att få se Holmenkollen en vacker vinterdag dog nästan, men så ser vi tåget och åker i ett propp fullt tåg till Holmenkollen. När vi väl kommer dit är det ingen hoppbacke vi ser utan en arbetsplats, dom byggde tydligen om massa i områden och hoppbacken var "nermonterad". En besvikelse från min och Ellinors sida, medans Erik vetat om detta! Men det var en rolig och fin liten trip (se bilder nedan).


 När jag kom hem var det bara och byta om för att förbereda sig på den första bartenderkursen. Hälften av deltagarna i kursen var svenskar så det var bra. Vi fick bland annat slänga med flaskor och träna på och mäta upp rätt mängd sprit eller vattten som vi använde, sedan fick vi också smaka på en massa drinkar och shots. Ojojoj efter det tror jag koncentrationsnivån minskade en nivå hehe. Nu måste jag lära mig tio drinkar tills testet på onsdag, men det ska jag nog klara.
Ciao!

Bartender kurs?

Idag har jag jobbat, jag är fortfarande under upplärning, det är så himla mycket man måste komma ihåg och allt ska göras sjukt snabbt, men men jag gör så gott jag kan! Efter jobbet åkte Johanna och jag ner till city och gick på tre olika HM, hehe men HM är bra! Det inhandlades ett par sommarskor för min del.
Johanna berättade att hon hade bokat in sig på en bartenderkurs här i Oslo,  jag blev så sugen så nu har jag också bokat in mig på bartenderkursen :P Det är en bra erfarenhet i framtiden om man behöver söka jobb. Jag hoppas att jag kommer att orka jobba samtidigt, men det är en kvällskurs så det går nog. Kursen börjar redan på måndag, hihih det ska bli en rolig erfarenhet för mig och Johanna tror jag!
PS. Måste säga att middagen och utgången var mycket trevlig med jenterna och tack för målarboken och kritorna, det kommer till användning ;P

Ha de bra!!